Vacature technische job

Als medewerker van een technische ondersteuning / helpdesk bewaak en onderhoud je de computersystemen en -netwerken binnen een organisatie in een technische ondersteuningsrol. Als er problemen of wijzigingen zijn vereist, zoals vergeten wachtwoorden, virussen of e-mailproblemen, bent u de eerste persoon waar medewerkers naar toe zullen komen.

Tot de taken behoren het installeren en configureren van computersystemen, het diagnosticeren van hardware- / softwarefouten en het oplossen van technische problemen, zowel telefonisch als face-to-face.

Het belangrijkste is dat, aangezien bedrijven zich niet kunnen veroorloven om niet het hele systeem of individuele werkstations te hebben, meer dan de minimale tijd die nodig is om ze te repareren of te vervangen, uw technische ondersteuning van vitaal belang is voor de voortdurende operationele efficiëntie van het bedrijf.

Als technische ondersteuning bent u mogelijk ook bekend als een helpdeskmedewerker, een technicus of een onderhoudstechnicus.

U zou kunnen werken voor software- of apparatuurleveranciers die ondersteuning bieden voor de naverkoop of voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van IT-onderhoud en -ondersteuning. U kunt ook intern werken en de rest van het bedrijf ondersteunen met hun voortdurende IT-vereisten.

Sommige taken waar u mogelijk bij betrokken bent, zijn:

• Werken met klanten / medewerkers om computerproblemen te identificeren en te adviseren over de oplossing
• Loggen en bijhouden van klant / werknemer vragen
• Analyseren van oproeplogboeken zodat u gemeenschappelijke trends en onderliggende problemen kunt herkennen
• Zelfhulpdocumenten bijwerken zodat klanten / werknemers zelf kunnen proberen problemen op te lossen
• Werken met veldingenieurs om klanten / werknemers te bezoeken als het probleem ernstiger is
• Testen en repareren van defecte apparatuur

Kansen

In veel bedrijven is het mogelijk dat er een natuurlijke loopbaanontwikkeling is binnen technische ondersteuning. Als een voorbeeld zou dit betekenen dat u wordt gepromoveerd tot een meer senior technische ondersteuningsrol en van daaruit naar een team, afdeling of afdelingsleider.

Als alternatief is een rol in technische ondersteuning een goede opstap als u naar verschillende andere IT-gebieden wilt gaan, zoals programmeren, IT-training, technische verkoop of systeembeheer.

Benodigde vaardigheden

Naast een sterke technische achtergrond willen veel werkgevers dat u complexe informatie in eenvoudige, duidelijke bewoordingen kunt uitleggen aan niet-IT-personeel. Bovendien zullen ze op zoek zijn naar:

• Een mogelijkheid om de IT-kennisniveaus van elke klant / medewerker te beoordelen
• Vermogen om te gaan met moeilijke bellers
• Logische denker
• Goede analytische en probleemoplossende vaardigheden
• Up-to-date technische kennis
• Een diepgaand begrip van de software en apparatuur die uw klanten / werknemers gebruiken
• Goede interpersoonlijke en klantgerichte vaardigheden
• Goede nauwkeurige administratie

Toelatingseisen

Je kunt beginnen met trainen om te werken in een technische ondersteunende rol, rechtstreeks van school als je goede GCSE-cijfers hebt in het Engels, wiskunde en IT of wetenschap.

Een aanvullende computercursus helpt je ook op te vallen tussen werkgevers. Populaire cursussen zijn onder andere: BTEC (Edexcel) Nationaal certificaat en Diploma IT-beoefenaars, City & Guilds (E-Quals) IT Practitioners Certificate en Advanced Diploma and OCR (iPRO) Certificate for IT Practitioners.

Als je een licentiaatsdiploma hebt behaald, kun je een geschikt graduate trainee-schema volgen; je krijgt een hoge standaard van on-the-job training, waardoor je snel vooruitgang kunt boeken met praktische kennis van het door jou gekozen vakgebied.

Opleiding

Veel werkgevers in de IT-sector begrijpen dat voortdurende training belangrijk is voor technische functies, vooral met de snelheid van nieuwe IT-ontwikkelingen. Daarom kunnen veel werkgevers u op een gestructureerd trainingsschema zetten of u naar relevante cursussen sturen om op de hoogte te blijven.

Er zijn een aantal gespecialiseerde cursussen, gerund door het Helpdesk Instituut, die in deze rol geschikt kunnen zijn. Deze omvatten: Customer Support Specialist (CSS) voor nieuwkomers; Help Desk Analyst (HDA) voor professionals met 9-18 maanden ervaring; en de kwalificatie van een helpdeskmanager voor mensen met 3-5 jaar ervaring.

U kunt toevoegen aan uw bestaande kwalificaties door het nemen van op werk gebaseerde onderscheidingen, zoals: NVQ Practitioner Levels 1 tot 4, City & Guilds Higher Professional Diploma voor IT-beoefenaars en de OCR Higher Level Award voor IT-professionals.

Uren en omgeving

Als technische ondersteuning zullen uw normale uren 37 tot 40 uur per week zijn, maar de dagen en tijden kunnen verschillen als u werkt voor een bedrijf dat diensten draait om ervoor te zorgen dat de helpdesk 24/7 open is voor bedrijven.

Het is een op een bureau gebaseerde taak en u zult het grootste deel van uw dag aan de telefoon doorbrengen of klanten en / of werknemers e-mailen. Dankzij de vooruitgang in de technologie die toegang op afstand mogelijk maakt, kan meer en meer van uw werk vanaf uw werkstation worden voltooid.

Gemiddeld salaris

Het typische beginsalaris voor technisch ondersteunend personeel varieert van £ 15.000 tot £ 21.000. Een technisch ondersteuningsmanager met 10 tot 15 jaar ervaring kan tot £ 47.000 verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *